logo

 

hoved foraar annonce

Herreholdet for finere madlavning

kok
25 år med god mad.

Op til 15 herrer i deres bedste alder mødes en onsdag om måneden og kreerer et rigtig delikat måltid. Fantasien har vide grænser og der er lækre retter fra store dele af verden.
De er kendt som ”De Fede Fædre”, hvilket er kærligt ment, selv om de måske også hedder ”Herreholdet for finere madlavning” el.lign

”De fede fædre” samledes første gang for 25 år siden efter en turisttur til nogle af de sovjetiske republikker. Det var en tur med mange indtryk, men noget af det, der komplicerede turen var, at maden mange steder var ganske forfærdelig, og at 50 ud af 52 deltagere blev syge efterfølgende. Derfor besluttede Jørgen Vind, Sven Raunkjær og Preben Thorgaard at tage initiativ til at finde ud af, hvad ordentlig mad var.
De solgte ideen til andre nysgerrige mænd i byen, selv om nogen af dem i starten var bekymrede for, hvad det efterfølgende kunne indebære af krav fra hjemmefronten om yderligere deltagelse i den daglige madlavning.
Imidlertid har ”De fede fædre” altid interesseret sig for de kulinariske special-opgaver, og det har så vidt vides ikke udløst yderligere skilsmisser.
Det begyndte i kælderen på den gamle kro i LOF-regi med en kok som lærer og inspirator, så kom nogle år på Kulsvierskolen, efter at Kroen brændte og senere har man inviteret gæstekokke af og til og ellers selv stået for udførelsen.
Hvert år udnævnes 2 medlemmer til at stå for den overordnede plan med datoer og tema. Man mødes 8 gange plus til en afslutningfest, og der er 2, der hver gang bestemmer menu´en og sørger for indkøb osv.

Det sker, at der er plads til nye medlemmer, så tager man stilling til dem, der er interesserede, og der skal være 75% enighed om hvert nyt medlem.
De kan også finde på at lave mad for 120 gæster til en revy-aften eller en jazz-aften, hvilket er stærkt værdsat i Kro-regi.

Kontakt: Jørgen Vind: 20450591

Nødebo Kro

Arrangementer

Forårskoncert med Birkerødkoret -B
07-05-2017 16:00

Der står skønne, skandinaviske korklange på programmet, når Birkerødkoret søndag den 7. maj
kl. 16 giver koncert i Nødebo Kro.

Skallerød i Gribskov Vandretur med Carsten Carstensen - G
10-05-2017 18:00

Skovturene med skovløber Carsten Carstensen arrangeres i et samarbejde mellem Naturstyrelsen Nordsjælland og Forsamlingshuset Nødebo Kro

St. Hans - G
23-06-2017 19:00

Sæsonen slutter traditionen tro med bål og midsommersang Sankt Hans aften. Grillen vil være klar kl. 19.