logo

 

hoved foraar annonce

Vævehold på Kroen

Vi har haft en gruppe vævere på Kroen næsten siden Kroens start. Annelise Stockflet startede et vævehold på Nordre banevej skole, men rykkede herud på Kroen, hvor holdet nu har været i 32 år.

Vævegruppen samles hver torsdag eftermiddag. Der er pt. 7 medlemmer, men interesserede er meget velkomne.

Gruppen holder til i Nord-værelset på 1. sal og giver udtryk for, at de synes, det er enestående af Kroen, at de har fået dette lokale til rådighed. Der er en flot udsigt og et dejligt lys, det klæder alt vævearbejdet, stort og småt, billedtæpper og viskestykker og alt det andet. Her spindes ikke guld, for man sælger ikke ud af arbejderne. Man væver for sjov, og det tager lige præcis så lang tid som det skal.

Der er 8 væve, 4 små og 4 store. Nogle af de små er privatejede, men de store er forærede til væveholdet. De er alle 4 nogle imponerende stykker håndværk. Den ældste er over 100 år gammel, og den har let svedne mærker i toppen af, at have en petroleumslampe hængende i sin ungdom. Den er af egetræ og stadigvæk solid og stabil at se på.

Hos væveholdet er der en dejlig fred, man væver for sin fornøjelses skyld og skal ikke nå noget. Der er tid til snak og kaffe, men der bliver også altid produceret noget på vævene.

Er du interesseret kan du henvende dig til Jytte Milland på tel. 4848 2017

Nødebo Kro

Arrangementer

Nøddeknækkerne - G
28-04-2017 19:00

Kom og vær med til en sjov og glad fællesaften med Nøddeknækkerne den sidste fredag i april.

Forårskoncert med Birkerødkoret -B
07-05-2017 16:00

Der står skønne, skandinaviske korklange på programmet, når Birkerødkoret søndag den 7. maj
kl. 16 giver koncert i Nødebo Kro.

Skallerød i Gribskov Vandretur med Carsten Carstensen - G
10-05-2017 18:00

Skovturene med skovløber Carsten Carstensen arrangeres i et samarbejde mellem Naturstyrelsen Nordsjælland og Forsamlingshuset Nødebo Kro

St. Hans - G
23-06-2017 19:00

Sæsonen slutter traditionen tro med bål og midsommersang Sankt Hans aften. Grillen vil være klar kl. 19.